Inställd sändning

Tjabba gott folk!

Vi skulle faktiskt sända idag, men vi tog ett seriöst möte som alla behövde istället. Vad det handlade om kan jag tyvärr inte säga! Men det behövdes verkligen.

/ faraaaah :)


Antiimperialister i Uppsala

Hejsan Hoppsan!

Har ett meddelande till er där bakom skärmen:

Hej alla antiimperialister i Uppsala!

  

Skriv på namninsamlingen mot Nato övningen i Luleå 8-16 juni!

Ett jättekliv för att föra Sverige närmare Nato!

Vi behöver protestera snabbt!

2000 soldater, ett 60-tal flygplan, ett brittiskt hangarfartyg i Bottenviken...

Risk för ökad spänning och upprustning.
Första gången i historien som Nato leder en militär övning i ett icke-Natoland.

Skriv på NU!

Hälsningar

Mario Sousa

Kommunistiska Partiet.



http://www.namninsamling.se/index.php?nid=3389

Sprid vidare till alla dina bekanta!

Så nu, skriv på och sprid vidare om du vill.

/ faraah :)


Katastrof! :D

Shaa!

Farah in the house, again. Behöver jag ens nämna dagens sändning? :P Katastrofal, intressanta ämnen men konstigt nog så har jag och zeinab problem med att INTE skratta. Och Majda som satt utanför och jobbade med tekniken såg väldigt rolig ut måste jag säga, men duktig var hon förutom då hon glömde säga till att vi var tillbaka från pausen och där har ni anledningen till varför jag sa IDIOT. Ooops. Jag spelade nämligen loppa med Zeinab och det stog "Kalla dig själv för idiot sex gånger", så det kom med i sändningen hahaha.

Tänkte vara lite seriös nu och berätta om min åsikt om ett av dagens ämnen, mobbning. Jag kanske sa det under sändningen men jag tror att mobbning är något litet för ungdomar, speciellt i grundskolan där man inte tänker efter när man säger någonting. Alla vet hur det känns att bli kallad någonting man egentligen inte vill bli kallad för, men tänk er att bli behandlad på ett dåligt sätt och bli kallad en hel del saker varje dag, hur skulle läget se ut för dig då?
Mobbaren kanske inte tänker att det han/hon säger kommer att följa personen resten av livet, att personen kanske mår så dåligt att den begår självmord. Bra att antimobbningsteam finns, en bra början på att lösa problemen i skolor!

Ska inte tråka ut er läsare nåmer idag, tänkte påminna att vi ska ha en tävling nästa vecka så passa på att ringa in och svara på frågan som vi kommer att ställa!


En filmkväll kan aldrig vara fel!

Kram!


Valsätradagen 2009



Hallådär!

Farah här och visserligen är jag bäst på att blogga. Haha. Tänkte berätta om denna dag, eller igår kanske jag ska säga eftersom klockan är över midnatt. Jaja, det var ju som sagt Valsätradagen och jag var där och intervjuade samt fotade lite. Och måste ge mig själv lite beröm för jag är duktig på att skapa fina collage hihi! Skämt åsido, nej men som sagt jag var där och checka läget. Pratade både med folk från graflunds och brandmännen, sen snackade jag lite med några från hyresgästföreningen som delade ut korv. Det gick åt över 300 korvar och än hade dagen inte slutat. Brandmännen lärde barnen lite övningar och enligt barnen så hade de roligt. Ballonger och "brandhattar", som jag kallar de, delades ut till alla barn! Inga problem fanns det heller, så lyckad dag! Dessutom klarade de sig med vädret också, bara lite lite regn.

Sändning imorgon dårå, bara tre gånger kvar! Sen blir det sommarloooooooov, inte för att det har varit jobbigt med radion men we have to take a break! Första veckan i Augusti kommer vi tillbaka igen så ni hinner sakna oss haha.

Nej nu ska jag försöka sova så jag orkar med morgondagen, puss på er!

PS, såg att läsarantalet ökar, härliigt! Keep it up!


Nattbloggare

Vem sitter uppe såhär sent om inte farah :D Haha

Idag hade vi ett möte, lååååångt möte. Skratt och annat kul. Mycket kunskap också, Zuheir var där och även Fayek från PFF. Vi fick mycket beröm om vår teateruppvisning, det var ju kul det.



Sitter och läser lite onödig men ändå rolig fakta från UNT, kika in där så får ni veta en heeeel del om Gottsunda!
Idag lärde vi oss mer om Palestinakonflikten än vad vi gjort under hela vårt liv :O På torsdag ska vi få gå på föreläsning igen. Det är just det här jag älskar med mitt jobb, att man får möjlighet att lära sig sååå mycket.

Dags att sova nu kanske... eller strax. Kram!

Fredag den 21 Maj 2009

tjabba!

Det är Majda här med er hihi. Nu är det bara 3 dagar kvar tills sändningen på söndag och bara 3 sändningar kvar tills vi tar SOMMAR LOV! Det kommer bli så skönt med sol och bad. Men vi kommer såklart sakna att prata till er på radion varje söndag.

Ni får inte glömma att det kommer vara Valsätra dagen Imorgon. Skriv då gärna in eller ring in på Söndag och berätta vad ni tyckte om den dagen.
Ni får ha det så bra kraaamiisssaar från oss


RÅN

Hejsan hoppsan!

Farah som skriver här. Igår när jag var ute på promenad med Zeinab gick vi förbi Marios café

där vi satt med vår redaktör Veronica. Mitt i vår disskusion får Mario ett samtal, Lidl hade blivit rånat. Eftersom vi alltid har med våran intervjuinspelare så drog jag, Zeinab och Veronica dit på en gång för att prata med poliserna. Då hade det knappt gått 20 minuter efter rånet. Tyvärr visste de inte vem det var, personerna åkte fort därifrån med moppe. Det här var nog runt sex-tiden på kvällen. Har du sett någonting, maila oss då på [email protected]!

Jaja, sånt händer nog överallt men jag kan slå vad om att det kommer att stå som huvudrubrik på UNT just för att det handlar om Gottsunda. Media är bäst på att överdriva! Jag säger inte att det var rätt gjort, tvärtom jag hoppas att polisen får tag på de och att de får sitt straff för rätt ska vara rätt.

Nog om det, igår var vi förbi hos Mario som sagt. Vi pratade lite om mötet han hade och om han skulle få stanna eller inte men det har han inte fått veta än. Så den processen är fortfarande igång! Som sagt har vi tjejer möte idag angående Inte En Droppe Olja Till Israel. Vi ska träffas senare ikväll så får vi se hur det går, förhoppningsvis blir vi klara med allting idag.

Har ni idéer som ni vill att vi tar med, maila eller ring då!
Puss & Kram!

Tisdagen den 19 Maj

Heej på er där hemma!

Det är Majda här mer er.  Som ni säkert alla märker är det såå mycket som händer runt omkring oss allihop just nu. En massor med slut prov, man söker sommarjobb, man vill ha hjälp att  betsämma vart man ska resa, och speicellt för er som ska börja gymnasiet, ni måste vara så himla nervösa. Det kallar jag för de vanliga SOMMAR BKYMMER!

Ring gärna in på Söndag och berätta om era SOMMAR BKYMMER!

SOM SAGT RING PÅ NUMER 4066410

Ha det bäst så hörs vi på Söndag, och tills dess får ni klura på vad vi ska prata om,

Kram

Long time no seen

Tjabba!

Farah här, det var ett par dagar sen sist vi bloggade så tänkte ta tag i det. Vi har faktiskt haft en hel del grejer på G.
Ni som lyssnade i Söndags vet vad vi tjejer gjorde i helgen och även innan det. Kulturens Karnevalståg! Palestinska festen! Och möten såklart.

I söndags hade vi ett möte efter sändningen, vi har nu bestämt att köra igång med ännu ett radioprogram. Det ska bli hur roligt som helst! Från klockan 15:00 till 16:30 har vi vår vanliga sändning om allting mellan himmel och jord men från 16:30 och 17:00 ska vi köra igång med PalestinaRadio! Vi kommer bara att ha det i ett par veckor, sen är det ju sommarlov och vi tar en paus och återkommer igen i början av Augusti. Efter sommarlovs - breaken så får vi se om vi fortsätter med det.

Idag hade vi ett kort möte där vi pratade om vår kampanj, snart börjar vi på allvar! På onsdag ska vi tjejer ha ett möte, sedan på torsdag ska allting redovisas för resten av gänget. Det här ska bli riktigt kul. Vi har planer på att köra ett stort möte där alla är välkomna innan juni, får se om vi hinner klart för det är ju faktiskt bara ett par veckor dig.

Söndagens sändning handlade om allt roligt som vi fick gå på och testa. Men vi tog även upp en intressant fråga, ombyggnaden av Gottsunda Centrum. I början var vi alla ivriga till att se resultatet av deras planer men dessvärre har det blivit lite problem i och med att dem inte vill ha kvar Mysingen. Personligen så tycker jag att det är synd och vi tjejer ska göra allt i vår makt för att det inte ska ske. Mer om det kommer säkert upp i radion. Imorgon ska vår kära vän Mario på ett möte, vi håller tummarna och ber för dig!

Nu mina vänner ska jag fortsätta jobba på kampanjen, glöm inte att ni alltid kan maila oss på [email protected] för åsikter och synpunkter!





Kram!

den 14 maj 2009

Heeej!

Ny design på bloggen , vad tycks? haha, det blev för gult igår när jag testade mig fram. Men nybörjare får göra fel wiiho. Jag pimpade helt enkelt till bloggen wäih. :D

Kram!


den 12 Maj 2009

Hejsan Hoppsan!

Nu har vi varit dåliga på att uppdatera, därför skriver jag ett lååångt inlägg. Hoppas ni orkar läsa det.

Söndagens sändning dårå. Vi pratade om "dagens generation av tonåringar", egentligen är vi ju inte så mycket äldre än de men det känns verkligen som om tiden då vi var 10-14 år var så mycket annorlunda. Vi har ju småsyskon som exempel, sen när hängde man på stan när man bara var 10 år? Undrar verkligen vart världen är på väg! Haha, nu känner jag mig som en gammal kärring som sitter och babblar om dagens ungdomar.

I söndags var vi bara två personer för Majda kunde inte komma, och om Majda inte var med vilka två var det då? Zeinab och Farah såklart! Verkligen synd att ni inte kan se oss under pauserna, för när det kommer till musik så är vi grymma på att dansa i studion. Fråga vår tekniker hur kul det är! Haha, skämt åsido. Men kan tänka mig att det blir lite småkul sen när det är TV också! Ser verkligen framemot det.

Idag när jag, Farah, och Zeinab var på promenad träffade vi vår redaktör och vår tekniker. Veronica och Ricardo! Vi stod och pratade ett tag, tydligen så har man påbörjat projektet i Gottsunda Centrum. Det var trevligt att höra så imorgon kommer vi att finnas på plats för att försöka fråga ut så mycket som möjligt. Vår främsta fråga är varför folk ska behöva stänga sina affärer?
Och vi syftar på en viss affär som funnits i centrum i flera flera år men som nu kanske tvingas stänga ner. Mer om det kommer inom snar framtid! Hoppas att de har tillräckligt med bra argument för att slå våra!

Alltså ska nästa program handla om Gottsunda Centrums ombyggnad! Vad tycker ni om det? Skriv gärna åsikter och tankar som vi kan ta upp på sändningen! Och som vanligt kan ni ringa oss under sändningarna på 018-4066410! Maila kan ni göra på [email protected]!

Imorgon kommer som sagt Napoleon från 2Pacs "Outlaws" till Uppsala!
Föreläsare: Mutah Shabazz Baele, Napoleon
Datum: Onsdag 13 Maj 2009
Tid: 17:30
Plats: Uppsalamoskén
Språk: Engleska
Fri Entré
Alla är hjärtligt välkomna!

På Lördag är det Kulturernas Karneval nere på stan! Där bjuds på dans från alla världens hörn och man kan även köpa mat från olika länder!
Senare mot kvällen på lördag 16 Maj är det fest i Eriksbergsskolan, Abo Arab kommer från Palestina för att dela med sig av sina fina folksånger! Inträdet kostar 50 kronor. Där kommer även LaSoftas dansgrupp att visa Dabke. Men det absolut bästa är ju att vår grupp även ska visa upp dans! Så missa inte när vi tre tjejer från radion och även några till ungdomar visar upp Dabke och annat skoj, verkligen värt att se!

Jag slänger in lite bilder från i Söndags så inlägget inte blir alltför tråkigt!



Suddiga & söta Zeinab!



DJ Farah!

Kram från tjejerna!

den 8 maj 2009

Nu känns det nästan som om det börjar bli bloggtorka här! Kom gärna med förslag på vad vi ska skriva och prata om?!

Jag fick just höra en dålig nyhet om en ung kille i Knivsta som dog av överdos, om jag inte har fel så var han bara 21 år och dog idag. Vila i frid och skickar kärlek till familj och vänner som har det svårt just nu.
Jag har sagt det förut och säger det igen, droger är rent av SKIT! Det borde väl alla vara medvetna om nu? Känns som om det börjar bli vanligare bland ungdomar. Man ska alltid tänka på konsekvenserna, som till exempel att familjen aldrig kommer bli densamma om det händer någonting.

Vad tycker ni om droger?


Den 6 Maj 2009

   Heej på dig,
nu har vi lite information att ta upp
, FÖR DIG SOM är intresserad av att höra NAPOLEONs föreläsning. Napolen var förut rappare i Gruppen '' The Outlaws och vän med 2PAC SHAKUR. Men nu lever han ett helt annat liv..!
Plats : Uppsala Mósken
Dag : Den 13 Maj
Tid: 17.30.
Bussarna som åker till Uppsala Mósken är 2:an från Statshuset eller 111 från Uppsalas station!

Det kommer att vara jätte trevligt att lyssna på honom, ni som går ditt ring gärna in på söndagen där på och berätta vad ni tyckte!

Ni är säkert nyfikna på Söndagens program! Men fortsätt va det, för nu är det bara 4 dagar kvar till SÖNDAG hihi! 

                       Massor med kramar från oss!!

Den 3 Maj 2009

Hallåå där!
Visst sa vi att vi skulle bli duktigare på att uppdatera, så nu har vi blivit det också haha! Är man duktig så är man.

Ni som hörde på dagens program hörde att vi pratade lite om vad som händer i Sverige och runt om i Världen '' veckans nyheter''. Det är mycket som händer men inte allting som man får reda på. Därför vill vi att ni som har  varit med om någonting eller om ni hört någonting och vill dela mer er ska skriva till oss!

Ha en  fortsatt trevlig daag kraaam

RSS 2.0