den 29 mars 2009

Hallå där!

Tänkte bara berätta lite kort om dagens sändning. Eftersom Majda var sjuk fick jag och Zeinab klara oss själva idag men det gick alldeles utmärkt! Som sagt så handlade temat om Palestina, tror att det blev lite extra mycket känslor just för att vi kommer från Palestina.

Idag var vi helt själva, utan Veronicas hjälp (hon presenterade programet och avslutade även) och vi kan lugnt säga att det gick bättre än vad vi hade trott. Förhoppningsvis blir vi duktigare i fortsättningen och gör ännu bättre ifrån oss.
Angående samtalen idag, det var kul att folk ringde in och vi vill jättegärna att fler ringer in och delar med sig av sina åsikter samt kanske hälsa en kompis som fyller år grattis eller något liknande, numret är 018 - 40 66 410.

Vi vill även påminna er om att åsikterna som vi hade idag på sändningen är FARAHS och ZEINABS och vi står för de till 100% är det så att någon har någonting emot det vi sa får ni gärna maila eller kommentera här! Men åsikterna är våra personliga och inte LaSoftas!

Vi har även gjort lite nya Kategorier så att det ska bli lättare att hitta i bloggen i fortsättningen, ha en trevlig vecka! Puss från tjejerna!



Farah och Zeinab idag.





27 Mars 2009

Nämen hallå där!
Ville bara påmninna om söndagens sändning som kommer handla om Palestina, det får ni absolut inte missa!











den 24 mars 2009

Hallå där!

Nu finns vi även på Facebook, tack så mycket Hani för hjälpen!

Bli medlem i gruppen!

Kram från Farah, Majda och Zeinab!







den 23 mars 2009

Vi har varit dåliga på att blogga! Det ska vi ändra på!

Gårdagens sändning dårå, jo vi gästades som sagt av Hassan El Nablesi och tyvärr så fick vi en sista-minuten-kunde-inte-komma av Aida. Men det hindrade inte oss från att fortfarande sända.

Vi skrev frågor och planerade lite men Veronica tyckte att vi skulle ändra vissa grejer, sagt och gjort. I sista sekunden blev det några få ändringar.

Vi kan lugnt säga att vi inte var så nervösa den här gången, absolut inte! Vi ser framemot att få jobba helt själva utan hjälp från och med nästa vecka. Det ska bli kul att jämföra programen också. Vi fick lyssna på förra veckas sändning, den första dårå, och vi märkte på en gång hur nervösa vi hade varit. Något att skratta över framöver! Haha.

Hassan sjöng live i studion, en begåvad kille! Vi fick även vårt första samtal av en kille som heter Hani. Trevligt trevligt. Ni får jättegärna ringa in om ni har frågor, tankar eller helt enkelt nån hälsning till kompis eller kusin. Ring då till 018 - 40 66 410! Och för er som missar sändningarna, de kommer att läggas ut såsmåningom här på bloggen.

Kram från tjejerna!



DEN 18 MARS 2009

SÖNDAGENS SÄNDNING!


Tyvärr så kunde inte Sebastian Lacuesta, Jr. bastian komma nu på söndag men istället så kommer vi att gästas av Aida Nalukenge som dansar och lär ut dans. Hon är GRYM på det hon gör! Så detta får ni absolut inte missa!



KRAMAR!






den 16 Mars 2009

Vi vill bara påminna er om en sak, SÖNDAGENS SÄNDNING! Vi gästas av Hassan El-Nablesi, Hassman, och kanske Sebastian Lacuesta, Jr. bastian. Så det får ni absolut inte missa!

Besök Hassmans Myspace HÄR!








Den 15 Mars 2009

Första sändningen

Idag gick vi till studion några timmar innan sändningen eftersom att vi skulle förbreda oss inför den riktiga sändningen. Vi började lite senare än vad vi hade tänkt på grund av tekniska problem, men så snart vi kom igång så fungerade allt som de skulle. Vi var vädligt nervösa från början men det var hur roligt som helst att bara sitta där inne och prata.
Eftersom det var första sändningen så fick vi hjälp av vår redaktör, Veronica Castillo.

Haha Zeinab tyckte att det var bäst när majda nöp sönder Farahs arm under sändningen eftersom att hon trodde att hon gjort bort sig och dum som Farah är var hon nära på att skrika åt henne men sade istället en hel del fel saker under sändningen, som kanske märktes.
Som payabck måste vi påpeka att Zeinab inte alltid måste vara ärlig, vilket ofta inträffar. Ni kommer märka att hon är allför ärlig med sina åsikter under programmets gång.

Skämt åsido, låt oss fortsätta berätta om vår dag! Under sändningens gång droppade en massa människor in. Något nytt för oss, men positivt eftersom de stöttade oss och gav fina komplimanger när allt var klart! Vi måste få tacka dagens besökare och alla andra som lyssnade på oss. Vore kul om ni kunde kommentera med åsikter eller komma med förslag om vad vi bör prata om.

Inom kort ska man kunna lyssna på sändningen i efterhand, för vi spelar in allting! Vore kul att se efter tycker vi! :D

Bilder från dagen:







Massor med kramar från Farah, Majda & Zeinab!






La Softa

La Softa är en förening som bildades under 1999 en november i Kummundelen Gottsunda som ligger i Uppsala.

La Softa är en ungdomsförening bestående av ungdomar i åldrarna 12-26 år, och här finns det folk från alla nationer.

Syftet med La Softa är att jobba för och tillsammans med ungdomar som bor i Gottsunda, och att bidra till att stärka en positiv syn på Gottsunda


La Softa gör en hel del i sin förening; som t.ex. Nattvandring där det går runt i grupper och ser till att allt är bra.

Då det är högtider och man vet att det kommer finnas en hel del på stan så går det runt där och ser till att inget händer,

Och samma i Gottsunda, de går runt och ser till att allt är bra och att alla känner sig trygga.


Vi tycker att det är jättebra att det finns nattvandrare eftersom att det går runt här i Gottsunda och på stan och ser till att det finns folk runt om och det är tryggt helt enkelt.


Sen så har de andra projekt som de arbetar med som vi kommer att nämna under denna blogg.. Fortsättningen följer, Haha.



den 13 mars 2009

Hejsan hejsan!

Dagen har varit lite stressig, vi intervjuade nämligen en hel del människor och så delade vi ut flygblad i Gottsunda Centrum. Imorgon har vi möte med Veronica inför söndagens sändning. Hoppas att det går bra!



Nattvandrarna, jag & Majda




Missa inte söndagens sändning!






Den 11 Mars 2009

Hej där,
Idag var vi runt lite i Uppsala City för att fråga vad människor i Uppsla tycker om Gottsunda. Många tackade nej för att de inte visste så mycket om Gottsunda. Men det som vi tyckte var intressant var att det fanns människor som inte alls tyckte att Gottsunda är så som median visar att det är.  Mer om vad folk tycker om Gottsunda får ni höra på Söndag kl 15.00. MISSA INTE! 
Ha det bra så länge / Majda, Farah, Zeinab




den 10 mars 2009

Hallå där!

Ett tag sedan sist, kan man säga. Vi har inte jobbat så mycket med just radion helt enkelt! Imorgon börjar vi "på riktigt", vi ska nämligen gå runt på stora torget och dela ut våra alltför snygga flygblad.



Idag hämtade vi tröjor och voice-recorder från La Softa för att börja med intervjuerna. På söndag börjar vi alltså för första gången, det får ni absolut inte missa.
Kramar från Farah, Majda och Zeinab!






den 3 mars 2009

Välkomna till vår nya blogg! Här kommer ni att kunna läsa om hur vi kommer att jobba med vår radiokanal. Vi är tre tjejer, Zeinab Hammoud, Farah Qatanani och Majda Hammoud, som bor i Uppsala.

Zeinab Hammoud. Jag är en 17-årig tjej som studerar andra året på Internationella Gymnasiet, Samhällsinriktning - Människan & Omvärlden. På fritiden tycker jag om att umgås med vänner, dansa, spela teater, skriva och lära mig nya saker. Jag brinner för politik!

Farah Qatanani. Jag är en 16-årig tjej som studerar andra året på Kunskapsgymnasiet, Natur - Natur. På fritiden tycker jag, om att umgås med vänner, spela teater, skriva och hjälpa människor i omvärlden. Jag brinner för musik!

Majda Hammoud. Jag är en 17-årig tjej som studerar andra året på Internationella Gymnasiet, Samhällsinriktning -Människan & Omvärlden. På fritiden tycker jag, precis som Farah, om att umgås med vänner, spela teater, skriva och hjälpa människor i omvärlden. Även jag brinner för musik!

Även om det verkar som om vi är väldigt lika så är det inte sant! Alla tre har olika åsikter om olika saker som vi är redo att dela med oss. Just därför har vi, i samarbete med LaSofta, startat denna radiokanal. Det kommer att handla om allting mellan himmel och jord. Syftet med det hela är att bevisa hur bra Gottsunda egentligen är. Enligt median visas Gottsunda som ett dåligt samhälle, vilket inte är sant. Vi alla vet hur media överdriver med sina ord. Därför är det dags för någon att invända och göra någonting åt saken. Med denna radiokanal handlar om precis allting och inte bara Gottsunda.

Anledningen till att det heter Gottsunda Radio & TV är för att det så småning om kommer att utvecklas till Tv och inte bara radio. Om ni vill att vi tar upp något speciellt så är ni välkomna att skicka mail till [email protected] eller kommentera!

Premiär: söndagen den 15 Mars klockan 15:00-16:00
Kanal: 98,9 MHz






Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0